30 серпня 2019, 14:00, Світ

В Севастополі ведеться боротьба з американським білим метеликом

Фахівці відділу карантинного і фітосанітарного нагляду Департаменту сільського господарства міста Севастополя регулярно проводять планові обстеження території міста на виявлення карантинних комах-шкідників, в тому числі і американського білого метелика. Про це пише Департамент сільського господарства міста Севастополя.

В ході проведеного раніше планового обстеження територій загального користування тут були виявлені павутинні гнізда гусені американського білого метелика на шовковичних деревах.

«Ми регулярно обстежуємо територію на наявність карантинних організмів, до яких відноситься і гусениця американського білого метелика. Якщо карантинний шкідник виявлений, власнику чи користувачу земельної ділянки видається документ про проведення обробки. За 2 покоління американського білого метелика в 2019 р нами складено більше 200 актів обстеження і, відповідно, видано приписи щодо боротьби з шкідником», — говорить Анастасія Боєва, начальник відділу карантинного і фітосанітарного нагляду Департаменту сільського господарства міста Севастополя.

Для боротьби з американським білим метеликом використовуються різні методи. Найбільш ефективний механічний метод. Заражені гілки можна зламати і знищити. Також обробляти осередки гусені песицидами.

Препарати вибіркової дії, які спрямовані тільки на конкретного шкідника мають пролонговану дію, загибель шкідника настає не відразу після розпилення, а через 7-10 днів.