29 серпня 2019, 10:10, Технології

Ґрунтопокривні культури ефективні в боротьбі зі змінами клімату

«Фермери потенційно можуть надати важливу послугу для всіх нас, ця послуга спрямована на те, щоб вловлювати вуглець і запобігати змінам клімату, — розповів виданню Bloomberg Девід Перрі, генеральний директор розташованої в Бостоні компанії Indigo Ag.

Як і більшість рослин, ґрунтопокривні культури перетворять вуглекислий газ в органічний матеріал в ґрунті в процесі фотосинтезу.

Indigo Ag пропонує програму окупності для фермерів, які регулярно відводять територію під покривні культури, застосовують систему нульового обробітку ґрунту, також відому як no-till та інші відновлювальні агропрактики. Співробітники компанії виїжджають на поля і заміряють вміст вуглецю в ґрунті — вони платять фермерам від 15 до 20 доларів за тонну вуглецю, який вони можуть ідентифікувати.

П’ятирічний законопроект про сільське господарство США на суму 867 млрд доларів, прийнятий Конгресом і підписаний президентом Трампом в минулому році, включає пілотну програму по екологічно чистих ґрунтах на суму 25 млн доларів, які у вигляді субсидій мають надійти фермерам, які використовують методи утримання вуглецю.

Відповідно до останнього перепису Мінсільгоспу США, з 2012 по 2017 рік площа під ґрунтопокривними культурами на сільгоспугіддях збільшилася на 50% по всій країні. Одночасно з цим повідомляється про зростання врожайності основних продовольчих культур, в середньому про підвищення врожайності на 9,6% по кукурудзі і 11,6% по сої.