21 березня 2017, 13:35, Україна

Агрохолдинг «Vitagro» відкриває новий підрозділ на Рівненщині

Про розширення земельного банку «Vitagro» повідомив генеральний директор групи компаній Петро Лабазюк на сайті агрохолдингу.

Нову дільницю було створено після того, як до групи «Vitagro» приєдналися власники земельних паїв Острозького району Рівненської області.

«Там створюємо якраз сільськогосподарську дільницю «Остріг». Формується агрономічна, інженерна, землевпорядна та інші служби. Набирають у штат механізаторів, створюють технічний парк. Сільгосппідприємство «Горинь-агро», яке досі працювало у цьому краї, через надто складну економічну ситуацію не в змозі було розв’язувати чималу кількість наявних проблем. Тому ми й вирішили прийти на допомогу, взяти в обробіток землі, розбудовувати соціальну сферу», — говорить Петро Лабазюк.

Він зазначив, що чимало зусиль треба докласти, щоб довести до пуття занедбані окремі ділянки: викорчувати дикі насадження, розорати землю, підживити добривами, засіяти, зібрати врожай, розрахуватися з пайовиками.

Сільськогосподарську дільницю «Остріг» очолив Олег Станіславович Шаргородський, колишній голова всеукраїнського аграрного кооперативу, який працює у сільському господарстві понад 20 років. Усіляке потрібне сприяння надаватимуть новоствореній дільниці найближчі сусіди з відділку в Михнові Ізяславського району.

Від попередника — «Горинь-агро» — на цих землях залишились 700 га озимого ріпаку. Також будуть тут сіяти сою, соняшник і розорювати облогуючі землі.

«Ми подбали про те, щоб міндобрив, засобів захисту, насіння, пально-мастильних матеріалів, техніки було достатньо. Додам, що зараз в «Острозі» є три нових трактори МТЗ, причіпний оприскувач, самохідний обприскувач Джон-Дір, два розкидачі мінеральних добрив, чотири одиниці ґрунтообробної техніки, автомобіль КАМАЗ», — розповів директор агрохолдингу.