22 серпня 2019, 12:20, Техніка

Claas готується презентувати новий комбайн Lexion Hybrid

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Нова лінійка Lexion Aps Synflow Hybrid була перероблена з нуля, близько 66% деталей повністю відрізняються від поточної моделі Hybrid, на яку зараз припадає близько 75% всіх гібридних та роторних комбайнів.

«В основі Claas Lexion Hybrid лежить система обмолоту Aps та Aps Synflow, яка є ключем до підвищення ефективності збирання. Інші нові функції — потужний двигун, великий зерновий бункер, контроль поділу, нова система приводу та швидке розвантаження. Окрім цього, оператор матиме змогу працювати у більшій кабіні з сенсорним екранами Cebis, Cemos Automatic та з новою системою контролю врожайності», — йдеться у повідомленні.

Система первинного обмолоту Aps Synflow призначена для обмолоту 70% зерна, залишаючи 30% для видалення за допомогою системи вторинного поділу Roto Plus. Центральним елементом Aps Synflow є новий молотильний барабан діаметром 755 мм, який на майже 26% більший поточного 600-міліметрового барабану, встановленого на Lexion 780, та оснащеного 10 скребками, замість 8.

«Молотильний барабан можна використовувати при 550 об/хв в порівнянні з 750 об/хв. Швидкість барабану змінюється на екрані Cebis, від 330 до 930 об/хв в порівнянні з попередніми 450 та 1050 об/хв», — йдеться у повідомленні.

Оператор має змогу використовувати три основні способи налаштування параметрів комбайна Claas Lexion Hybrid. За допомогою терміналу сенсорного екрану Cebis, поворотом перемикача на панелі управління або за допомогою прямих перемикачів на новому підлокітнику, який відкриває діалогове вікно на екрані. Підлокітник оснащений радіо, управлінням за допомогою телефону та USB роз'єм для зарядки.