20 березня 2017, 14:27, Техніка

Topcon представив системи точного водіння для звичайних тракторів

Про нові системи управління для точного землеробства від Topcon повідомляє аgrarheute.com.

За словами виробника, модуль Topcon SI-21 — проста в установці і експлуатації система, завдяки якій оператор може краще розпізнавати сигнали про необхідність скорегувати траєкторію руху і не збитися з курсу при роботі в полі.

Доповнює лінійку консолей Topcon X, модель SI-21 оснащена рядом світлодіодів, які запалюються в тій же послідовності, що світловий індикатор на екрані консолей серії X. Індикатор розташовується на рівні очей оператора. Завдяки SI-21 водієві не доводиться відволікатися на бічні або винесені консолі. Система має кольоровий монітор з передвстановленим ПЗ, додатково відображає звіт про стан виконуваних робіт. Початкова ціна моделі £ 365.

Електроприводна система рульового управління AES-35 призначена для установки на трактори, які не підтримують функції автоматичного управління та іншу спецтехніку. Поряд з AES-25 модель AES-35 повністю стійка до атмосферних впливів і може монтуватися на відкритій платформі і техніці без критої кабіни.

Панель призначена для роботи з широким колом техніки: тракторами, обприскувачами, розкидачами добрив і комбайнами. Основні функції моделі: високомоментний електродвигун, що обертається вперед/назад, точність RTK-позиціонування +/- 2 см. Додатковий сенсор нахилу колеса дозволяє збільшити точність траєкторії при малих швидкостях і роботі з передньонавісним обладнанням. Початкова ціна моделі становить £ 2,995.