10 серпня 2019, 09:00, Урожай

Поточний сезон став сприятливим для вирощування соняшнику — думка

Про це розповів заступник і перший помічник підприємства «Роксолана» Руслан Бульбот в матеріалі Latifundist.com в рамках проекту АЕ Соняшник, парнерами якого стали компанія-виробник оригінальних ЗЗР BASF, французький банк Credit Agricole та світовий бренд насіння LG Seeds Ukraine.  

«Що стосується соняшнику, то спостерігаємо тенденцію до збільшення посівних площ під культуру. Все через зміни клімату, які відбуваються дуже швидкими темпами. В таких умовах альтернативою стає ріпак. А соняшник був, є і буде. Тим більше, що 2019 рік став сприятливим для росту і розвитку культури. Були хороші погодні умови, опади і зовсім небагато спеки», — зазначає Руслан Бульбот.

Зембанк підприємства «Роксолана» становить близько 15 тис. га посівних площ в Кіровоградській та Херсонській областях.

Як отримати гарний урожай соняшнику на півдні у нетиповий сезон — АгроЕкспедиція 2019
Читати

У сівозміні господарства присутні соняшник (45%), пшениця (35%), решта площі — ячмінь. Через те, що підприємство розміщено в зоні ризикованого землеробства, сівозміна невелика — кількість опадів не дозволяє.

Крім того в цьому році, незважаючи на достатню кількість опадів, дощі були нерівномірні. Наприклад, в липні випало 76 мм, але в цьому ж місяці вдарила аномальна спека (32 ℃), що позитивно вплинуло на розвиток соняшнику, але погано позначилося на озимих зернових — вершечок колоска «підсмажило».