7 серпня 2019, 10:20, Техніка

Винахідник створив парову машину для знищення бур'янів

Втомившись від боротьби з бур’янами на своєму органічному полі в Саскачевані, канадський фермер Рон Глейм сконструював спеціальну парову машину, винахід дістав назву X-Steam-inator, пише cbc.ca.

«Чотири роки тому я теж почав використовувати проти бур’янів гарячу воду, але протягом наступних трьох років переключився на пар, створивши машину, яка направляє струмінь палючої води зі спиртом на бур’яни. Майже півтора року тому я запатентував винахід і вважаю, що він має перспективи», — повідомив Рон Глейм.

Свій агрегат X-Steam-inator фермер представив на виставці агротехніки в Канаді. Винахідник заявляє, що машина допоможе контролювати ріст бур’янів до посіву культур. Також агрегат оснащений функцією «відпарювання» бур’янів між рядами сільгоспкультур.

За словами професора Франсуа Тардіфа, великою перешкодою для комерціалізації таких розробок є кількість енергії, необхідної для виробництва достатньої кількості рідини. Парогенеруючі машини, в тому числі призначені для точкової обробки, вже застосовувалися для боротьби з бур’янами, проте на невеликих площах з цінними культурами і у фруктових садах.

Тим часом, Рон Глейм має намір використовувати свою машину для комерційного виробництва зернових культур, а також для органічних культур. Щоб підвищити ефективність агрегату він планує співпрацювати з інженерами.