6 серпня 2019, 12:10, Насіння

До 2030 року Україна стане регіональним центром з виробництва насіння сільгоспкультур — АгроСтратегія

Текст стратегії викладено на сайті UIF.

За прогнозами експертів АгроСтратегії, за 10 років світові насіннєві компанії відкриють в Україні свої генетичні центри та лабораторії, адаптуючи тут свої напрацювання для виробництва сортів і гібридів для України і країн СНД. До роботи активно залучатиметься генетичний банк вітчизняних НДІ — Миронівського інституту пшениці, Селекційно-генетичного інституту, Інституту рослинництва.

«Одночасно українські приватні компанії, керовані колишніми вченими з НДІ, відкриватимуть і патентуватимуть нові методи селекції, клітинного відбору, редагування генів, генного аналізу, випробування препаратів та біостимуляторів», — йдеться в прогнозі АгроСтратегії на 2030 рік.

Окрім цього, активно розвиватимуться лабораторії клонування, мікробіології та біотехнології. Світові корпорації користуватимуться послугами українських розробників для прискорення власних досліджень, купуватимуть патенти на нові штами мікроорганізмів, технології та методи.

За таких умов Україна стане науковим хабом, де з'явиться Агротехнопарк, куди перенесуть свої дослідницькі центри виробники з усього світу.

Своїми думками та пропозиціями щодо запропонованої стратегії розвитку агросектору до 2030 року можете ділитися в коментарях до цієї новини або надсилати нам на пошту press@latifundistmedia.com з темою листа «АгроСтратегія 2030».