4 серпня 2019, 09:00, Україна

Оприлюднено підсумковий липневий агрометеорологічний огляд погоди в Україні

За даними моніторингу Метео Фарм, середньомісячна температура повітря на Заході перебувала в межах плюс 19-20°C, в Північних областях — плюс 19°С.  На Сході 21-22°С, в Центральних областях середньодобова температура коливалась від плюс 20 до 22°С. І найвищий середньодобовий показник плюс 23°С зафіксовано в Південних областях. Максимально до 40°С температура повітря піднімалась в Одеській області в першій декаді липня. В нічні години мінімально температура опускалась до плюс 5°С в Житомирській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Найнижчий показник вологості спостерігався на Півдні — 13-18%. В Східних та Центральних областях — 16-19%. Краще зволожені землі в Північних та Західних областях 19-22%.

Середня температура ґрунту коливалась в межах 18-23°С. Мінімальна температура плюс 7°С зафіксовано в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Вологість повітря в Західних та Північних областях становила 62-68%. В Східних, Центральних та Південних областях перебувала в межах 50-62%. Атмосферний тиск — 756-759 мм.рт.ст.

Середньодобова температура повітря по Україні виявилась вищою за багаторічну кліматичну норму лише на 0,5-1°С.

Протягом усього місяця спостерігались досить інтенсивні зливові дощі, місцями грози. Найбільше випало опадів на Закарпатті. Також досить суттєві опади зафіксовано в Житомирській, Харківській, Кропивницькій та Полтавській областях. Значно менше дощів пройшло в Південних, а також в Дніпровській та Черкаській областях.

Місячний гідротермічний коефіцієнт зволоження за липень вказує на недосить зволожений клімат, особливо є засушливими Південні, Запорізька, Дніпровська, Кропивницька та Черкаська області. Західні області залишаються найкраще зволоженими, а також Житомирська область.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.