16 березня 2017, 16:34, Насіння

DuPont Pioneer розповів в Україні про передову технологію CRISPR-Cas

Передову технологію для вирішення задач селекції CRISPR-Cas презентував під час XIII зустрічі Медіа Клубу компанії DuPont Pioneer в Києві Арло Томпсон, директор компанії з досліджень в Європі, повідомляє Latifundist.com

За словами експерта, робота над новою системою CRISPR-Cas допоможе селекціонерам DuPont Pioneer ефективніше розібратися з будовою геному кукурудзи та інших культур і зрозуміти, які гени за що відповідають.

Зокрема, зараз вивчається її потенціал, оскільки ця технологія в перспективі зможе прискорити процес створення нових гібридів, які будуть більш точно відповідати очікуванням споживачів.

«До 2020 р плануємо розробити перші гібриди з використанням CRISPR-Cas. Випробування гібридів почнемо в США, а потім продовжимо по всьому світу. За прогнозами до 2050 р виросте популяція населення планети до 9,6 млрд чол. Тому стоїть завдання створити більш якісні гібриди для забезпечення продовольчої безпеки в світі», — повідомив Арло Томпсон.

Як зауважив директор з досліджень в Європі компанії DuPont Pioneer, CRISPR-Cas — це механізм редагування генома. Завдяки цьому гібриди різних культур за досить короткий період можна зробити більш врожайними, витривалими, наприклад, толерантними до посухи або стійкими до певного захворювання.