23 липня 2019, 12:20, Світ

Червень 2019 року визнано найспекотнішим за всю історію спостережень

Температура на суші та на поверхні моря була найвищою за всю історію спостережень, передає ukragroconsult.com.

Найспекотнішим червень був і в Європі. До кінця місяця західна і центральна частини Європи зазнали короткого впливу спекотної погоди з середньодобовою температурою на 10°C вище норми. Температура була значно вищою середніх показників і на острові Баффіна, в північній частині Сибіру і в деяких частинах Антарктиди. Інші регіони з температурами набагато вище норми включали: Гренландію, Аляску і деякі райони Південної Америки, Африки та Азії. Індія і Пакистан випробували спекотну погоду на початку червня 2019 року до початку мусону.

Рекордні високі температури в червні було зафіксовано в різних частинах Азії, Африки, Південної Америки, північній частині Індійського океану, а також в деяких частинах Тихого та Атлантичного океанів. Окрім цього, в червні 2019 року був зафіксований другий найменший показник рівня арктичного льоду.

Гідрологічний бюлетень Служби зміни клімату ЕЦСПП «Коперник» за червень 2019 року показав, що великий регіон, що тягнеться від південно-західної Європи, через Центральну Європу до України, півдня Росії та північного Сибіру, через меншу кількість опадів та високі температури ​​був більш сухим, ніж зазвичай. У південній півкулі, в Австралії і на півдні Африки також зберігалися дуже сухі погодні умови.

У період з січня по червень 2019 року температура на всій поверхні суші та океану була близька аналогічному періоду 2017 року, який мав схожі максимальні значення по температурі останні 140 років.

Читати по темі: Початок літа видався для аграріїв спекотним та дощовим