23 липня 2019, 09:20, Україна

Друга декада липня видалась нетипово дощовою та прохолодною — Метео Фарм

За даними моніторингу Метео Фарм, середньодобова температура повітря протягом другої декади перебувала в межах 17-21ºС тепла. Максимальна температура повітря плюс 31-32ºС зафіксована в Південних областях. Мінімально температура повітря в нічний час опускалась до плюс 5ºС в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Середньодобові показники температури ґрунту в Південних областях становили 22ºС. На більшості території цей показник коливався в межах від 16 до 19ºС. В нічні години мінімально температура ґрунту знижувалась до плюс 7ºС в  Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Найнижчий рівень зволоження ґрунту спостерігався на Півдні та Сході 17-19%. В Миколаївській області він склав лише 14%. На Заході, Півночі, Вінницькій та Черкаській областях цей показник 20-22%. В Рівненській області ґрунт зволожений найкраще 24%.

Вологість повітря в Південних та Східних областях перебувала в межах 51-58%. В Північних та Західних областях 64-71%. В Центральних 53-65%. Атмосферний тиск коливався в межах 756-759 мм.рт.ст.

Протягом другої декади липня опади нерівномірно розподілились на території країни.  Основна кількість опадів сконцентрувалась на території Західних областей. Значна кількість опадів випала в Івано-Франківській області. Також дощило в Житомирській, Донецькій, Луганській та Вінницькій областях.

Гідротермічний коефіцієнт зволоження судячи  з діаграми за другу декаду липня в Закарпатській області має достатньо вологий клімат. В Житомирській, Донецькій, Луганській та Вінницькій областях спостерігається слабка посуха. В Київській, Чернігівській, Сумській, Запорізькій областях сильна посуха. Найгірша ситуація в Харківській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпровській, Кропивницькій, Полтавській та Черкаській областях там панує дуже сильна посуха.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.