16 липня 2019, 17:20, Техніка

Під час жнив на Харківщині вщент згорів комбайн

Як зазначають в ГУ ДСНС України у Харківській області, співробітники служби порятунку загасили пожежу у комбайні та врятували більш ніж 50 га жита.

За даними рятувальників, 14 липня о 17:12 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталась у полі приватного фермерського господарства неподалік с. Велика Гомільша Зміївського району Харківської області. З повідомлення стало відомо про загоряння комбайну «CLAAS Lexion 560», 2008 року випуску, який працював у полі.

До місця пригоди негайно прибув районний пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС на автоцистерні. На момент прибуття рятувальників вогнем був охоплений увесь комбайн на площі 12 кв.м. Крім того вогонь перекинувся на поле з посівами жита, в результаті чого вигоріло близько 2 га зернових. Додатково до ліквідації пожежі був залучений фермерський трактор з плугом, який проводив оборювання місця розповсюдження полум’я.

О 18:20 пожежа була локалізована, о 19:58 ліквідована повністю. Загальна площа поля становила 61,5 га. Завдяки спільними зусиллями значна частина посіві була врятована. Причину виникнення пожежі з’ясовується.