2 липня 2019, 14:35, Техніка

Fendt анонсував нову лінійку тракторів 900 Vario

Всі моделі нової 900-ї серії комплектуються розробленим спеціально для Fendt 6-циліндровим двигуном MAN з робочим об'ємом 9 л і турбіною із змінною геометрією (VTG). Комбінація двигуна і коробки Vario TA 300 утворює систему трансмісії Fendt VarioDrive.

Номінальна частота обертання становить 1700 об/хв, а на холостому ходу — 650 об/хв. Максимальної швидкості 60 км/год нові Fendt 900 Vario досягають на 1450 об/хв, 50 км/год — на 1200 об/хв, для 40 км/год достатньо всього 950 об/хв. Максимальний крутний момент в межах 1970 Нм досягається у верхній моделі лінійки Fendt 942 Vario вже при 1100 об/хв.

Передній міст має незалежний привід. Поділ приводів переднього і заднього мостів попереджає перехилення в процесі руху по дорозі і проходження поворотів, а також дозволяє розвинути максимальну силу тяги в полі.

Також у ході розробки серії Fendt 900 Vario був впроваджений новий стандарт токсичності відпрацьованих газів Євро 5. Очищення вихлопних газів в нових тракторах здійснюється методом нейтралізації за допомогою дизельного каталізатора окислення, фільтру сажі і технології зниження викидів оксидів азоту SCR (Selective Catalytic Reduction). Двигун MAN має систему вприскування Common-Rail з робочим тиском 2500 бар.

Розроблені для важких тягових робіт або робіт з використанням вала відбору потужності, машини 900-ї серії також добре підходять і для транспортування вантажів зі швидкістю до 60 км/ч. Невелика власна вага в межах 11,7 т, а також інтегрована система регулювання тиску в шинах VarioGrip зумовлює використання цієї серії для робіт, що вимагають невеликого тиску на ґрунт і високої тяги.

Завдяки модульній комплектації, що допускає установку заднього навісного навантажувача, заднього вала відбору потужності, переднього валу відбору потужності, системи реверсивного ходу, а також великої кількості гідравлічних, навісних і підіймальних інструментів, машини цієї серії сумісні з більшістю моделей навісного обладнання.

Найближчим часом стане відома комплектація тракторів нової лінійки Fendt 900 Vario для України.