14 березня 2017, 09:21, Техніка

Claas оновлює лінійку рулонних прес-підбирачів Variant

Про оновлення лінійки прес-підбирачів Variant повідомила прес-служба компанії Claas, передає Тraktorist.ua.

Нова серія замінить наявний модельний ряд Variant 300. Як і попередник, Variant 400 випускається у двох варіантах: з розмірами рулонів 0,90-1,55x1,20 м і 0,90-1,80x1,20 м, а також із ріжучим апаратом (Roto Cut) або без нього (Roto Feed). Як опція можливе оснащення ріжучим апаратом Pro з гідравлічним опусканням, а також XXL прес-підбирач із шириною 2,35 м.

У новому прес-підбирачі потік рослинної маси забезпечує подвійний роликовий притиск. Він підресорний і переміщається за чотирма позиціями механічно, без використання інструментів. Це дозволяє швидко підлаштовувати систему підбору під поточні умови експлуатації і забезпечує рівніший і швидший потік кормової маси. Таким чином, новий підбирач Variant зможе працювати на більш високих швидкостях.

За використання версії Pro, лоток ріжучого апарату в разі виникнення ризику блокування опускається автоматично. Завдяки цьому підбирач завжди може працювати з оптимальними показниками продуктивності.

Модернізація торкнулася і зірковидного ротора, зірки якого тепер повернуті на 360° замість колишніх 180°. У такій схемі розташування подрібнюючих елементів використовуються 14 ножів, кількість різів яких досягає 6 тисяч на хвилину. Таким чином виходить рівномірний розподіл матеріалу по всій ширині апарату за подачі в камеру формування тюка, що гарантує однакову форму готових рулонів.

Також модернізовано систему подачі сітки або шпагату. За допомогою нової направляючої пластини поліпшено процес їхньої подачі в камеру формування рулонів.

У моделі Variant 400 з'явилася опція оснащення більш широким лотком для сітки. Це дозволяє використовувати рулони обв'язувального матеріалу шириною від 1,3 м і формувати тюки з перетином за габарити ширини.