26 червня 2019, 15:40, ЗЗР

Ринку агрохімії потрібні єдині правила гри — Ярослав Чабанюк

Про це заявив генеральний директор групи компаній БІОНОРМА, доктор сільськогосподарських наук Ярослав Чабанюк у ході науково-практичної конференції «Актуальні питання реєстрації пестицидів та агрохімікатів в Україні», що відбулася у Львові 21 червня, повідомляє Kurkul.com.

Організатором конференції виступив Інститут агробіології, що входить у структуру групи компаній БІОНОРМА.

«В Україні є багато компаній, що пропонують консалтингові послуги, проте єдині правила гри відсутні. Водночас, відношення до ринку реєстрації та випробувань пестицидів та агрохімії не як до бізнесу, а як до чогось незрозумілого. За кордоном багато функцій сертифікації та реєстрації покладаються на асоціації чи, навіть, приватні установи. Є багато моментів, які варто обговорювати не на рівні керівників міністерств, а на рівні фахівців. Жвава дискусія в ході конференції демонструє, що в колі учасників ринку та фахівців своєї справи можна швидко знайти рішення багатьох проблем», — повідомив Ярослав Чабанюк.

Вчений додав, що в ході конференції, окрім законодавства у сфері реєстрації агрохімікатів, досвіду у формуванні успішного портфелю продуктів, консалтингу, було розглянуто основні помилки які роблять учасники ринку та запропоновані практичні кейси для їх вирішення.

Читати по темі: Ірина Бровко: Напрями для удосконалення інокулянтів диктують запити аграріїв