25 червня 2019, 16:20, Світ

У Китаї створять «Силіконову долину насіння»

Про це повідомляє tass.ru.

За розвиток банку відповідатиме Інститут генетичних ресурсів тропічних культур при Академії тропічного сільського господарства КНР.

За словами глави інституту Чень Еюань, найближчим часом буде розроблений план з розвитку банку, який не тільки стане найбільшою подібною базою генетичних матеріалів у світі, а й дозволить закласти основу для створення китайської «Силіконової долини насіння».

Робота зі збирання генетичних матеріалів тропічних рослин (насіння, тканин) ведеться з 2003 року, в ній беруть участь 23 науково-дослідних інститути з 7 провінцій Китаю. До теперішнього часу вченим вдалося зібрати понад 47 тис. зразків.

«За більш ніж 10 років роботи ми розробили передові технічні системи для зберігання і використання генетичних матеріалів тропічних рослин», — зазначив Чень Еюань.

На сьогодні вчені отримали зародкову плазму близько 3 тис. тропічних культур, серед яких бананова пальма, маніока, каучук та інші, що відкриває великі можливості для виведення нових сортів цих рослин.

В інституті переконані, що Національний банк насіння виведе галузь тропічного сільського господарства Китаю на новий рівень і стане майданчиком для міжнародних обмінів у цій сфері.