24 червня 2019, 13:20, Урожай

Масштабна пожежа знищила поле пшениці на Миколаївщині

Як зазначають в ДСНС, о 09:09 Службу порятунку сповістили про пожежу за межами м. Вознесенськ. До місця виїхали, у складі трьох пожежно-рятувальних відділень, вогнеборці 12 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

По прибуттю на місце з’ясувалось, що займання виникло з провини жінки, яка випасаючи худобу та викинула сірник на суху траву, в результаті чого, вогонь встиг перекинутись на поле з пшеницею.

«Пожежу на площі (8 га стерні, 7 га пшениці на корені) о 10:36 локалізовано, 12:30 — ліквідовано за допомогою водяних стволів та хлопавок. Процес ліквідації ускладнював поривчастий вітер. Додатково працювало дві водовозки від комунального підприємства «СОМ», трактор з плугом від ТОВ «Брати Бащуки», — зазначають в ДСНС.

Того ж дня, о 10:10 на пункт зв’язку рятувальників Вітовського району сповістили про пожежу сухої трави та чагарників поблизу вул. Жовтневої с. Пересадівка. По прибуттю черговим караулом о 10:35 пожежу ліквідовано на площі 30 кв. м. Завдяки злагодженим діям співробітників ДСНС не допущено розповсюдження вогню на поле з пшеницею.

Всього залучалось 16 чоловік особового складу та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки ДСНС.