21 червня 2019, 09:20, Урожай

В Україні збирають перші врожаї кавунів 

Про це йдеться у повідомлені інформаційного ресурсу «Інфо-Шувар».

За даними Валерія Федоренко, фахівця з розвитку плодоовочевого ринку проекту UHBDP, поки що фермери збирають кавуни з плівкових міні-теплиць. 

В цьому році площі під раннім кавуном є меншими, ніж  у минулому, — українські виробники скоротили їх через низькі тогорічні ціни на ранній кавун. По «багарних» кавунах, які почнуть збирати в кінці липня, ситуація повністю протилежна — площі під ними збільшились завдяки рекордно високим цінам минулого сезону.

«Минулий рік показав наскільки погода може скорегувати плани виробників і трейдерів. Рік тому сезон розпочався на 7-10 днів раніше завдяки теплій весні та початку літа, і вже до середини липня ціни досягли найнижчих в той рік показників. В серпні через тривалі дощі на Півдні ціни сягнули рекордних показників, хоча зазвичай саме в цей період вони є найнижчими. Але, попри всі перешкоди, Україні в минулому сезоні вдалось експортувати найбільший за останні 4 сезони обсяг кавунів — 19 тис. тонн. Сподіваємось в цьому сезоні побачити черговий рекорд», — розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».