19 червня 2019, 15:20, Урожай

Рятувальники півдня України ведуть боротьбу з пожежами на полях

За даними ДСНС, 18 червня на Миколаївщині вогнем було знищено посіви зернових в с. Мирне на території Шевченківської сільської ради (Вітовський р-н).

«О 10:30 до Служби порятунку повідомили про пожежу на полі поблизу с. До місця події направлено черговий караул 16 Державної пожено-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. По прибуттю встановлено, що горять зернові культури. Вже о 11:02 пожежу локалізовано та о 11:12 повністю ліквідовано. Причини загорання наразі встановлюються», — звітують в ДСНС.

У ході ліквідації пожежі додатково до роботи залучались рятувальники місцевої пожежної команди с. Луч та 4 трактори фермерського господарства. Від ДСНС задіювалось 6 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки.

За день до цього від пожежі було врятовано поля з ріпаком на Одещині, про це повідомляє odesa.depo.ua.

«На території Роздільнянського району вздовж автошляху Київ-Одеса за Хаджибеївським лиманом сталось загорання сухої трави на узбіччі. Рятувальники пожежу локалізували о 15:13 та о 15:40 її ліквідували на загальній площі 1 га. Завдяки своєчасним діям рятувальників врятовано від знищення вогнем поле з ріпаком площею 80 га», — йдеться у повідомленні.