16 червня 2019, 09:00, Урожай

Лучанка створила власну міні-ферму з вирощування мікрогріну

Впродовж 2 років лучанка вирощує в себе вдома більше 20 сортів зелені — від гороху, соняшника, редиски, редьки і до броколі чи люцерни, пише volynpost.com.

За її словами, найважливіше у процесі — якісне, молоде та необроблене насіння. При вирощуванні мікрозелені необхідно слідкувати й за температурним режимом — градуси на термометрі не повинні перевищувати позначку в 25°С і не падати нижче 18°С.

Окрім цього, зелень потрібно підливати щодня і за рівнем вологи уважніше слідкувати влітку. Також для мікрозелені потрібно багато світла, адже при його нестачі вона буде зовсім не зеленою, а блідою.

«На практиці все не так просто, є питання щодо зерен, які ви оберете, чи проростуть вони, чи не зігниють, чи не покриються пліснявою… Я починала як і всі, мабуть, на ватці, марлі, щоби не використовувати землю. Потім перейшла на кокосовий субстрат», — зауважила Віталіна Веремчук.

Проростки — це пророщене зерно, що готове для споживання фактично на другу добу, коли видніються корінці. Найчастіше пророщують бобові чи пшеницю. Мікрозелень, у свою чергу, має зелені листочки, вона довше росте.

«Я не використовую жодної хімії та добавок під час вирощування, чим не гребують деякі фермери-власники великих господарств», — зауважила Віталіна Веремчук.