6 червня 2019, 15:40, ЗЗР

У наступні 10 років світовий ринок гліфосату зростатиме на 4% щорічно — прогноз

Зростання площ під генетично модифікованими рослинами стимулює ринок гліфосату, особливо в регіонах, що розвиваються, йдеться у звіті агентства Persistence Market Research, передає news.agropages.com.

У Східній Азії, Південної Азії та інших регіонах, що розвиваються, фермери використовують насіння ГМО для швидкого збільшення врожайності і, відповідно, для отримання більш високого прибутку.

У свою чергу, власники ринку ГМ-насіння виробляють більше стійкого до гліфосату насіння, замикаючи коло. Як відомо, контроль бур’янів на гліфосатостійких культурах виконувати набагато простіше.

Найбільше зростання показали продукти з гліфосатом у гранульованій формі.

Гранульована форма гліфосату легко розчинна у воді, а також вимагає мінімальної упаковки, що скорочує вартість продукту як для виробників, так і для фермерів. Гранули простіше транспортувати порівняно з рідкою формою.

Очікується, що ці фактори будуть стимулювати зростання продажів гранульованої форми гліфосату. Сегмент гліфосатних гранул, за оцінками, буде займати приблизно 40% за вартістю на ринку гліфосату до кінця 2019 року і, як очікується, виросте із середньорічним темпом зростання приблизно в 5% в період з 2019 по 2029 рр.

Ринок гліфосату стикається з багатьма перешкодами в регіонах Північної Америки і Європи через деяких урядових постанов.

Більше 13 тис. чоловік поскаржилися на компанію Monsanto, стверджуючи, що вплив гліфосатовмісного гербіциду Roundup викликало у них або їх близьких неходжкінських лімфом.

Більше 30 тис. спеціалістів охорони здоров’я виступили за заборону гліфосату, і доповідь Міжнародного агентства з дослідження раку про гліфосат визначила, що це хімічна речовина є можливо канцерогенною для людини.

Це головні причини, через які багато країн і урядів обмежують застосування гліфосату або посилюють правила його використання аж до повної заборони гліфосатовмісних препаратів надалі.