3 червня 2019, 12:10, ЗЗР

Виробників цукрових буряків в ЄС залишать без важливого післясходового гербіциду

Реакція сільгоспвиробників на втрату ще одного важливого інструмента захисту культур була різко негативною. Незважаючи на те, що ЄС залишає виробникам гербіцид фенмедифам, втрата десмедифаму, однозначно, буде відчутною, пише fginsight.com.

Справа в тому, що фенмедифам використовується в складі сумішей проти дводольних та злакових бур'янів, найчастіше фенмедифам застосовується саме  в суміші з десмедифамом.

Інакше кажучи, контроль бур'янів одним лише фенмедифамом може суттєво ускладнитись.

Заборонені діючі речовини пестицидів у Європі та Україні
Інфографіка

І хоча, в цьому і наступному році десмедифам все ще буде доступний буряководам, альтернативу потрібно шукати вже сьогодні. Для кращого захисту рослин у майбутньому експерти рекомендують європейським фермерам розглянути варіант додавання в суміш фенмедифаму ад'ювантів.

Дане рішення ЄС викликало здивування у старшого радника британського Національного союзу фермерів доктора Кріса Хартфілда. За його словами, в той час, як фенмедифам і десмедифам проходили процес продовження схвалення на викорисатання, вимоги до десмедифаму зі сторони ЄС були значно вищими і суворішими.

«Відносно десмедифаму Комісія заявила, що неможливо виключити вплив його залишків на людей і тварин. Такі висновки потребують подальших змін підходів до захисту рослин, оскільки  виробники вже звикли використовувати дані активні речовини разом», — зауважив Кріс Хартфілд.