31 травня 2019, 13:45, Посівна

При вирощуванні культур вітчизняні аграрії нехтують сівозміною — супутникові дані

Про це на тренінгу «Відкриті дані та супутникові технології: можливості для журналістів, що працюють з аграрною й земельною тематикою» заявила Наталія Куссуль, заступник директора Інституту космічних досліджень НАН та ДКА України, консультант програми Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними відносинами в Україні», пише agro-yug.com.ua.

Так, на 12% полів із соняшником у Миколаївській області його саджають безперервно протягом трьох років. А ще на 50% — раз на два роки.

Ти часом, в Київській області на 12,3% із кукурудзою її саджали безперервно з 2016 по 2018, а ще на 42% по два роки поспіль.

Микола Невелюк: Сівозміна повинна заробляти кошти
Читати по темі

Загалом, за рекомендаціями агрономів вважається ідеальним вирощувати соняшник на полі раз на сім років, а прийнятним — раз на 3-4 роки. Для кукурудзи ідеально з’являтися у сівозміні раз на 3-4 року.

Зазначається, що дану інформацію було отримано завдяки супутниковому моніторингу землі, який проводиться в рамках спільної програми ЄС та Світового Банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».