24 травня 2019, 14:20, Технології

Впровадження і використання геоінформаційних технологій посилюють розвиток АПК — Ковальова

Про це під час відкриття Першої міжнародної конференції з геоінформаційних технологій «GeoDigital Ukraine» зазначила Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Сьогодні новітні технології відіграють дедалі важливішу роль майже в усіх сферах суспільного життя. За останні роки багато реформ Уряду супроводжувалось відповідними IT-рішеннями. Цього року Мінагрополітики запустило такі ресурси як «Поле Онлайн», де доступні актуальні дані про сільськогосподарські культури у розрізі областей та Геопортал дистанційного зондування Землі, що дає можливість відстежити, зокрема, індекс та прогноз посухи, дощу та пожежонебезпеки, що є надзвичайно важливим для розвитку сільського господарства в Україні», — наголосила Олена Ковальова.

Вона додала, що завдяки актуальним цифровим даним можна суттєво покращити процеси моніторингу і контролю, підвищити якість управлінських рішень і скоротити час на їх прийняття, забезпечити комплексну розробку стратегій територіального розвитку.