24 травня 2019, 12:20, Урожай

Кукурудзяна совка масово нищить врожаї в Китаї

Про це пише South China Morning Post.

Повідомляється, що наразі суттєвих збитків завдано фермерам на півдні Китаю. Під загрозою опинились й інші сільськогосподарські райони країни.

За словами Ху Гао, професора ентомології Нанкинского сільськогосподарського університету, вже в липні шкідник може поширитися у північні і північно-східні райони країни. За прогнозами, це суттєво збільшить збиток, якого наразі завдано тринадцятьом провінціям і районам на південь від річки Янцзи.

За даними Національного центру сприяння поширенню сільськогосподарських технологій, шкідник встиг знищити більше 72 тис. га посівів сільськогосподарських культур, в основному кукурудзи та частково цукрової тростини. Центр попередив, що швидке поширення шкідника загрожує знищити річний урожай кукурудзи в північних регіонах, особливо в районі Хуан-Хуай-Хай, який охоплює Пекін, Тяньцзінь і провінції Шаньдун, регіонах, де вирощується кукурудза екстра-класу.

«Вперше кукурудзяну совку в Китаї було виявлено п'ять місяців тому. Проблемою є і те, що шкідник не має природних хижаків в Китаї, його поширення може привести до зниження виробництва і якості врожаю кукурудзи, рису, пшениці, сорго, цукрової тростини, бавовни, сої та арахісу», — йдеться в повідомленні.