8 березня 2017, 14:16, Світ

Від білоруських агрономів вимагають закінчити посівну за один тиждень

Інформацію щодо готовності регіону до посівної та рекомендації місцевої влади агрономам Вітєбської області опублукувала газета «Витебские вести».

«Весняну посівну кампанію на Витєбщині необхідно проводити в оптимально стислі терміни, вклавшись максимум в сім днів, щоб мінімізувати негативний вплив природно-кліматичних умов на результати праці. Це стратегічна мета АПК регіону, для досягнення якої ведеться активне технічне оснащення господарств, виробляється оптимальна структура посівних площ, проводиться організаційна модернізація галузі», — таке завдання перед агрономами поставив очільник області Микола Шерстнев.

Голова комітету з сільського господарства та продовольства облвиконкому Іван Федоров в свою чергу вимагає, щоб вся посівна техніка була готова до 15 березня, а кормозбиральні машини — до 1 травня. Загалом у Вітєбській області необхідно поставити на ремонт понад 820 одиниць машин і агрегатів. Поки це завдання виконано лише на 70%.

Загальна кількість посівних площ у Вітєбській області — найпівнічнішому регіоні Білорусі — складає 798 тис. га, з яких половина (400 тис. га) відводиться під зернові і зернобобові культури. Ріпаком буде зайнято 105 тис. га, кукурудзою — 80 тис. га, льоном — 13,1 тис., картоплею — 3 тис. га, овочами — 0,4 тис. га.