21 травня 2019, 12:20, Україна

В Україні відбудеться заснування Національного ґрунтового партнерства

Подія відбудеться за підтримки ООН, Глобального ґрунтового партнерства, Міністерства аграрної політики і продовольства України та Міністерства екології та природних ресурсів, йдеться на сайті Мінагрополітики.

Створення УҐП відбудеться під час міжнародного семінару ФАО «Українське співробітництво з метою сприяння сталому управлінню ґрунтами (SSM) в рамках Національного ґрунтового партнерства».

«УҐП є унікальною платформою загальнонаціонального значення, що сприятиме співпраці провідних українських ґрунтознавців у підтримці існуючих шкіл дослідження земельних ресурсів, об'єднанні напрацювань лабораторій і, головне, формуванні бази моніторингу українських ґрунтів. Формування даних про сучасний стан ґрунтів сприятиме поширенню достовірної інформації, зокрема напередодні впровадження земельної реформи в Україні», — йдеться в повідомленні.

Довідка: Глобальне ґрунтове партнерство (ГҐП) — це механізм визнаний у всьому світі, а його діяльність спрямована на загальне висвітлення проблем ґрунтів у Глобальному порядку денному. Основними цілями ГҐП є популяризація сталого управління ґрунтами, що є запорукою здоров’я та продуктивності земель, а також підтримка у забезпеченні основних екосистемних послуг для покращення продовольчої безпеки та харчування, адаптації до змін клімату, та сталого розвитку.