8 березня 2017, 12:15, Посівна

На Тернопільщині весняно-польові роботи закінчать за місяць

Про хід весняно-польових робіт в Тернопільській області та готовність агрономів до посівної розповідає виданя «Бізнес компаньйон» з посиланням на департамент АПР ОДА

На проведення весняно-польових робіт в області необхідно до трьох мільярдів гривень. Чимало сільськогосподарської техніки потребує заміни сучасними зразками, вартість яких досить висока, — кажуть аграрії. Також великі витрати пов’язані з купівлею насіння та підживленням ґрунту.

 «Наразі триває підготовка до посівної. Розпочинати її зараз ще зарано. Мусимо дочекатися поки прогріється ґрунт. Плануємо, що основна робота розпочнеться у третій декаді березня. Зараз найбільш активно відбувається підживлення ґрунту у Борщівському, Чортківському і Бучацькому районах. Ці райони вже підживили достатні площі ґрунтів, тому роботи з посіву там також розпочнуться раніше. Загалом ми спостерігаємо ситуації, коли весняний період скорочується, натомість збільшується літній. Бувають періоди, коли велика проблема з вологою. Для аграріїв це проблема, необхідно вдаватися до різноманітних технологій зрошування ґрунтів», — говорить Василь Кічак, заступник директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА .

 Аграрії планують завершити весняно-польові роботи до середини квітня. На полях області буде задіяно понад дванадцять тисяч ґрунтообробної та посівної техніки. Наразі готовність цих машин стовідсоткова.