16 травня 2019, 09:20, Техніка

John Deere розширив модельний ряд самохідних обприскувачів

Про це з посиланням на офіційний сайт John Deere повідомляє Traktorist.ua.

Обидві моделі обприскувачів призначені для великих обсягів роботи. Нова гідростатична повнопривідна трансмісія CommandDrive надає більше потужності, забезпечує економію пального та тиху їзду.

«CommandDrive — це інтелектуальна силова установка, в якій використовується один гідростатичний насос для живлення всіх чотирьох колісних двигунів зі змінним робочим об'ємом. Якщо одне або кілька коліс втрачають зчеплення з дорогою, система налаштовується на їх уповільнення і направляє більший потік на інші колеса. Ця трансмісія допомагає обприскувачу легше справлятися з роботою на пагорбах, м'якому ґрунті та в умовах, де потрібна додаткова тяга», — повідомляє виробник.

Також CommandDrive працює в парі з двигуном і всією системою обприскувача, щоб автоматично збільшувати обороти. За допомогою налаштування автоматичного режиму трансмісії оператори можуть підтримувати обрану швидкість руху і норму внесення при більш низьких оборотах двигуна. Налаштування автоматичного холостого ходу знижує обороти двигуна до 900 при зупинці машини.

Також обприскувачі R4060 і R4045 оснащені функцією AutoTrac Vision, яка утримує колеса машини в центральному положенні між рядками та знижує пошкодження культури. Вона використовується для роботи з ранньостиглими культурами при висоті сходів від 10 до 15 см. Функція RowSense™ допоможе залишатися в потрібному рядку, дозволяючи сконцентруватися на роботі машини і підтримувати швидкість, а також істотно знизити навантаження оператора. Технологія управління соплами ExactApply™ дає операторам можливість підтримувати постійний розмір краплі на різних швидкостях по всій ширині стріли. Додаткова функція Mobile Weather дозволяє документувати дані про погоду, ґрунт і польові умови.