14 травня 2019, 13:20, Насіння

Максимальна сума компенсації на насіння вітчизняної селекції зросла до 80 тис. грн

Про це йдеться в матеріалі «#GoЗаАгроДотаціями-2019» на AgroPolit.com.

Нагадаємо, згідно із постановою Кабміну від 30 січня 2019 року № 126 «Про внесення зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств», максимальну суму компенсації вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва збільшено з 60 тис. грн до 80 тис. грн. В цілому, на програму фінансового розвитку фермерських господарств виділено 800 тис. грн.

«Уряд компенсуватиме 80% вартості (без ПДВ) насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва, закупленого у фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, але не більш ніж 80 тис. грн на одне фермерське господарство чи сільськогосподарський обслуговуючий кооператив», — йдеться в матеріалі видання.

Окрім цього, в 2019 році в Україні спрощено Порядок отримання бюджетних коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

«Цього року на державну підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників заплановано 400 тис. грн. Наразі на кошти претендують 87 суб'єктів господарювання», — повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, на Держпідтримку АПК цьогоріч з державного бюджету планується виділити 5,9 млрд грн.