14 травня 2019, 10:20, Технології

На Волині розширила сферу діяльності обласна фітосанітарна лабораторія

Зокрема, у новоствореному відділі визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур здійснюватимуть аналіз за 13 показниками м’якої пшениці, жита, ячменю, тритикале, кукурудзи, ріпаку та сої.

Лабораторія також придбала обладнання для фітосанітарної експертизи методом імуно-ферментного аналізування (ІФА) та розширила сферу діяльності відділу фітосанітарного аналізу в частині проведення вірусологічної експертизи рослин та рослинної продукції.

Крім того, фітосанітарна лабораторія закупила тест-системи для виявлення збудників таких хвороб, як бактеріальне в’янення кукурудзивірус смугастої мозаїки пшениці, вірус смугастої мозаїки ячменю, вірус віспи сливбактеріальний опік плодових.

Також планують придбати тест-системи для проведення вірусологічної експертизи картоплі на визначення вірусу чорної кільцевої плямистості картоплі та сої на визначення вірусу мозаїки люцерни, вірусу мозаїки Арабіс, неповірусу кільцевої плямистості тютюну.

Слід зазначити, що в першому кварталі цього року фітолабораторія розширила площу виробництва біологічних засобів захисту рослин, придбала необхідне обладнання, що дало змогу подвоїти обсяги виробництва рідких біологічних засобів захисту рослин.