9 травня 2019, 10:30, Насіння

До 2020 року світовий урожай пшениці виросте на 9%

За прогнозами експертів, в зростанні глобального врожаю пшениці свою роль зіграє Росія, а у виграші в результаті залишиться Туреччина.

«Багато в чому це пов'язано з ростом врожайності в кращих європейських і російських агрокомплексах», — сказав агентству Anadolu Даніель Бассе.

Очікується, що світові ціни на пшеницю впадуть до 280-285 доларів за тонну, додав він. «Ймовірно, в кінці травня-червня світові ціни на пшеницю знизяться», — сказав Басса. Експерт передрік хороший урожай і Туреччини, оскільки погодні умови в цій країні сприятливі.

Туреччина щорічно імпортує близько 4 млн тонн пшениці, в основному, для виробництва борошна, макаронних виробів, печива, манної крупи і булгура на експорт. Іншими словами, за даними міністерства, імпортована пшениця становить сировину для товарів, що експортуються.

Останні шість років Туреччина є найбільшим експортером борошна в світі. У минулому році Туреччина експортувала майже 3,5 мільйона тонн борошна, або майже третину всього світового експорту борошна.

Підкресливши, що Туреччина виробляє та імпортує пшеницю, Басса сказав, що більш низькі ціни допоможуть турецької борошномельної промисловості, але не російським фермерам або фермерам по всьому світу.