6 травня 2019, 18:00, Україна

Український агроринок може зростати на 20% в рік

Він пояснює, що середній прибуток з 1 га у світі становить близько 1600$, а в Україні цей показник, з урахуванням необроблених площ, становить близько 200$. Низька ефективність українського аграрного сектору — наслідок неготовності інвестувати в нові аграрні технології. Україна здатна експортувати значно більше агропродукції, але для цього необхідно створити сприятливі умови.

Бахматюк вважає, що Agritech — технологічні розробки, орієнтовані на використання в сільському господарстві — одна з нацбільш привабливих галузей для інвесторів та підприємців. За останні роки інвестиції в Agritech-стартапи зросли більше, ніж в 10 разів і наразі перевищують 5 млрд. на рік

«Агротех в нашій країні розвивається достатньо швидко в тому напрямку, в якому його рухає Україна. Він показує хороші результати в плані контролю, але на жаль, сильно відстає у точному землеробстві, якщо порівнювати з іншими країнами. Інструменти точного землеробства ми закупаємо в основному в США та інших країнах. Є свої напрацювання, є стартапи, які працюють у цьому сегменті, але вони на ранніх стадіях. Ми відстаємо, тому що недостатньо інвестуємо в цю сферу», —  сказав керівник департамену впровадження інновацій Групи компаній Ukrlandfarming Володимир Бабій.