7 травня 2019, 13:30, Технології

У США плодову муху знищують шляхом стерилізації

Про це повідомляє USDA.

У Сарасоті, штат Флорида, відкрито нову базу для вирощування стерилізованих комах. Вона є важливою частиною програми USDA з профілактики зараження культур середземноморською плодовою мухою – одним із найбільш небезпечних шкідників у світі, що атакує понад 200 видів фруктів і овочів.

Співробітники бази PPQ Sterile Insect Release Facilit щотижня випускають над зонами високого ризику близько 100 млн стерилізованих плодових мух. Стерильні комахи зіштовхуються з тими, що є в популяції, і не дають потомства, внаслідок чого осередки шкідників гинуть. У такий спосіб шкідників усувають ще до того, як вони стануть загрозою.

Результати вражають: із 2011 р. у Флориді не було спалаху плодової мухи в районах застосування програми профілактичного вивільнення. А коли у 2011 р. виявили шкідника поза межами цих районів, то працівники за допомогою стерильних мух разом з карантинними обмеженнями та обробкою наземного обладнання змогли ліквідувати осередок за рекордний час — усього за 30 днів.

USDA заявляє, що постійно вживає заходів для розширення здатності контролювати та викорінювати шкідників і підвищувати безпеку торгівлі сільськогосподарською продукцією.