7 березня 2017, 07:49, Насіння

DuPont Pioneer отримуватиме нові гібриди сорго вдвічі швидше

Про патентування нових гаплоїдних ліній соро та результати співпраці з United Sorghum Checkoff Program розповідається на сайті DuPont Pioneer.

Дослідження групи вчених DuPont Pioneer на чолі з Клівом Френксом і Танвіром Хуссейном виявило дві гаплоїдні індуковані лінії сорго.  Перші у своєму роді, ці запатентовані компанією лінії дозволяють створювати гетерозисні гібриди сорго подвоєнням гаплоїдних ліній, що є першим кроком до значного прискорення процесу гібридизації.

«Розвиток можливостей подвоєного гаплоїдного сорго є важливим кроком вперед в технології селекції сорго, — говорить Тім Ласт, генеральний директор компанії United Sorghum Checkoff Program. — Ця технологія забезпечує селекціонерів сорго потужними інструментами виведення високоприбуткових гібридів сорго. Її потребують наші виробники як в Сполучених Штатах, так і за кордоном».

США є найбільшим виробником сорго в світі. У 2015 році тут зібрали понад 15 млн т зерна сорго. Також його вирощують з метою отримання цукру або на зелений корм.