4 травня 2019, 09:00, Технології

Частка органічного виробництва зростає у всьому світі — експерт

«Понад 40% органічної їжі має ринок США. Досить високі позиції займають Німеччина,Франція, Китай. Що ж до основних лідерів із вирощування органічної продукції,то перша тут Австралія — ​​понад 900 млн сільськогосподарських земель, які зайняті органічною продукцією. Також попереду Аргентина і той же Китай», — повідомив Соколов.

Він зазначив, що споживання органічних продуктів в Україні щороку зростає, ринок приносить близько 30 мільйонів євро на рік.

«У 2018 році в Україні було засіяно близько 201 тис. га саме органічною продукцією — олійні, злакові культури, на овочі відводиться досить невеликий відсоток — трохи більш як 2. У минулому році Україна експортувала 6,7 тисячі тонн продукції в країни Євросоюзу. У Нідерланди — на них припадає понад половина експорту, вагому частку займає Польща — приблизно 16% експорту, Німеччина — 11%, Китай — більш ніж 2% від загального експорту органічних продуктів. Основна культура, яку ми експортуємо, це горох. Він становить 90% усього експорту органічної продукції з України. Також ми постачаємо нут, сочевицю, гриби», — додав аналітик.