2 травня 2019, 13:32, Технології

Yara і IBM створять платформу цифрового сільського господарства

Yara і IBM Services будуть спільно впроваджувати і комерціалізувати цифрові сільськогосподарські рішення, які допоможуть збільшити глобальне виробництво продуктів харчування, використовуючи взаємодоповнюючі можливості двох компаній: неперевершені агрономічні знання Yara, підтримувані більш 800 агрономами і багаторічним досвідом, і цифрові платформи IBM, послуги та експертизу в області штучного інтелекту (ІІ) і аналізу даних.

«Наша співпраця зосереджена навколо спільної мети - домогтися реальних змін в сільському господарстві. Щоб мати можливість відповідально нагодувати зростаюче населення, дуже важливо, щоб фермери збільшили виробництво продуктів харчування на існуючих сільськогосподарських землях, щоб уникнути збезлісення. Yara і IBM розроблять цифрові рішення, які розширюють можливості професійних і дрібних фермерів для оптимізації методів ведення сільського господарства для сталого підвищення врожайності, якості врожаю і доходів », - сказав Тер'є Кнутсен, виконавчий віце-президент з продажів і маркетингу в Yara.

Об'єднана глобальна цифрова сільськогосподарська платформа буде використовувати штучний інтелект, машинне навчання і польові дані, щоб відкрити нові ідеї для фермерів. Цифрова платформа буде охоплювати весь світ і прагне охопити 100 мільйонів гектарів сільгоспугідь, що еквівалентно подвоєною площі Іспанії або майже 7% всіх орних земель в світі, включаючи мільйони дрібних фермерських господарств.

В якості першого кроку Yara і IBM створять спільні інноваційні команди, які будуть працювати в цифрових центрах в Європі, Сінгапурі, США і Бразилії. Команди будуть тісно співпрацювати з дослідниками IBM для розробки нових можливостей, таких як візуальна аналітика і методи машинного навчання для розуміння культур. Надання перших послуг заплановано на кінець 2019 року.

Партнерство Yara / IBM буде зосереджено на всіх аспектах оптимізації фермерської діяльності. Однією з конкретних областей співпраці будуть дані про погоду. Здатність оптимально реагувати на погодні умови має вирішальне значення для сільського господарства. Об'єднуючи аналітичну інформацію від Watson Studio IBM, технології IBM PAIRS, The Weather Company і інших сервісів, з неперевершеними знаннями Yara про можливості збору врожаю і моделювання, об'єднана платформа буде не тільки надавати гіперлокальние прогнози погоди, а й давати дієві рекомендації в реальному часі, з урахуванням конкретних потреб окремих полів / культур.

У міру розширення спільної цифровий фермерської платформи команди будуть досліджувати інноваційні бізнес-рішення для інтеграції спільної платформи в IBM Food Trust, мережа IBM, що об'єднує гравців в ланцюжки. Це дозволить підвищити простежуваності і ефективність ланцюжка поставок, а також способи боротьби з шахрайством з харчовими продуктами, харчовими відходами та стійкістю. Це міцно зв'яже ферму з повною харчової ланцюгом, створюючи цілісний підхід до виробництва продуктів харчування.