25 квітня 2019, 15:20, Урожай

Весняні заморозки не зашкодили сходам ранніх культур — Трофімцева

Про це розповіла в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, пише ukrinform.ua.

«Зараз склались задовільні агрометеорологічні умови для росту та розвитку як озимих, так і ранніх ярих зернових та зернобобових культур, проведення сівби пізніх сільськогосподарських культур. Наявність заморозків, що спостерігалось в окремих районах, не було небезпечним для сходів ранніх ярих та зернобобових культур», — розповіла в.о. міністра.

Вона зазначила, що на переважній частині території країни протягом останнього тижня пройшли дощі різної інтенсивності, що істотно покращило запаси вологи у ґрунті.

«Що стосується садів, за оперативною інформацією, що надходить з різних регіонів, в садах України масштабних пошкоджень від заморозків квітучих садів кісточкових порід не відбулося. Проте, погодні умови (низька температура та дощі) не сприяють формуванню високих врожаїв цих культур у поточному році», — наголосила Ольга Трофімцева.

Посадовець зауважила, що більш точні прогнози щодо стану сільськогосподарських культур можна буде зробити орієнтовно через місяць.

Нагадаємо, посівна кампанія у 2019 році розпочалася на місяць раніше, ніж у минулому році. Станом на 22 квітня українські аграрії посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 2,1 млн га або 93% до прогнозу. Загалом, посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств України під урожай 2019 року очікується в межах 27,7 млн га або на рівні 2018 року.