25 квітня 2019, 08:20, Україна

Неподалік Києва закладено нову плантацію енергетичної верби

Перспективи вирощування енергетичних культур на базі ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» обговорювали під час зустрічі директора коледжу Володимира Альохіна з представниками Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, пише golos.com.ua.

А вже у квітні працівники та студенти коледжу на полі навчально-виробничої лабораторії «Рослинництво» на чолі зі своїм директором розпочали посадку верби енергетичної.

Керували процесом головний науковий співробітник Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України, доктор сільськогосподарських наук професор Ярослав Фучило та завідувач кафедри генетики, селекції насінництва ім. проф. М. Зеленського НУБіП України, кандидат сільськогосподарських наук доцент Віталій Жемойда. Згідно з умовами договору посадковий матеріал — 29 тисяч живців верби, понад 17 сортів — надав підприємець Леонід Мележик.

За словами представників навчального закладу, рослина допоможе зробити внесок у розвиток альтернативної енергетики в Україні та зменшити залежність країни від імпортних енергоносіїв.

Довідка: енергетична верба є природним фільтром для очищення ґрунтів від пестицидів та видалення відходів агропромислового виробництва. Культуру використовують як альтернативне джерело отримання енергії.