23 квітня 2019, 15:55, Технології

Стартував новий сезон проекту Smart Field 2.0 від Latifundist.com і ALFA Smart Agro

Минулого року агроінновації досліджувались на експериментальному полі компанії ALFA Smart Agro в Білій Церкві. Цьогоріч, в рамках проекту, команда агроекспертів вирушила у турне агрохолдингами і господарствами України.

Це дозволить наочно побачити результати впровадження сучасних AgTech інновацій та систем управління агробізнесом в реальних умовах різних кліматичних зон України.

Наша команда покаже, як працюють аграрні ноу-хау і smart-технології, пояснимо, наскільки корисними вони можуть бути в рослинництві та як з їх допомогою підвищити врожайність культур, при цьому, знизити витрати на виробництво.

У рамках нового сезону перший візит відбув до ГК «Агро-Регіон». В компанії вже давно проводять агрохімічний аналіз ґрунту, використовують дрони для моніторингу стану посівів, застосовують NDVI-карти, GPS-трекери на техніці та інші сучасні інструменти агробізнесу. Однак одними з головних нововведень в компанії вважають диференційований посів і внесення добрив. А незабаром тут хочуть застосовувати і диференційоване обприскування.

«Якщо ми не будемо пробувати нічого нового, то залишимося на рівні врожайності 5-10-річної давності. Але, з розширенням ринкової активності в Європі і зростаючою потребою великих врожаїв ми повинні думати про методи підвищення нашої ефективності. Диференційоване внесення добрив — як раз один з методів, який не тільки сприяє підвищенню врожайності, а й дозволяє раціонально використовувати ресурси. Саме завдяки цьому, у майбутньому ми зможемо скласти конкуренцію Європі за якістю виробленої продукції», — зазначив Юрій Лисак, головний агроном компанії.