19 квітня 2019, 14:25, Світ

Сприятливі опади пройшли у всіх країнах-виробниках зернових

У США чергові опади у вигляді дощу і снігу на Середньому Заході сповільнили темпи посіву ярої пшениці і кукурудзи, проте сприяли накопиченню вологи, тим самим, збільшивши прогноз врожаю, пише graintrade.com.ua.

На Північних рівнинах США в останні дні спостерігалися дощі, що продовжує відтягувати можливість початку польових робіт. На південних рівнинах недавні опади поліпшили стан посівів озимої пшениці. У найближчі дні тут очікуються чергові дощі та грози.

У Бразилії в основному зберігаються сприятливі умови для кукурудзи другого сорту, цукрової тростини та кави. Збирання врожаю сої добігає кінця, але прогноз опадів на найближчий період може призвести до затримки проведення робіт в Ріу-Гранді-ду-Сул.

У центральній частині Аргентини Кордова і Санта-Фе в найближчі вихідні очікують додаткові помірні грози. Це може відтермінувати збирання врожаю сої та кукурудзи. Тим часом, південні райони країни залишаться без істотних опадів, що у свою чергу несприятливо позначатися на старті посівної пшениці.

В Чорноморському регіоні спостерігається достатня, або надлишкова вологість ґрунту, що веде до збільшення шансів на отримання високого врожаю зернових культур в Росії та Україні.

Незважаючи на нещодавні дощі, райони східної Австралії продовжують страждати від посухи. Тим часом, в Західній Австралії очікується збільшення кількості дощів, що забезпечить зростання рівня вологи перед посівною пшениці та ріпаку.