10 квітня 2019, 15:25, ЗЗР

Посіви ріпаку на Волині продовжують заселяти шкідники

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

За даними проведених обстежень у Володимир-Волинському, Луцькому та Рожищенському районах осередково виявлено заселеність ріпаковим стебловим прихованохоботником 1-3 екз./рослину, ріпаковим квіткоїдом — 1, осередково 2 екз./рослину за заселення 1-5 % рослин.

«За умов теплої сухої погоди активність шкідника різко зросте, що призведе до пошкодження рослин та втрат урожаю. Тому спеціалістам  господарств  усіх форм власності слід проводити систематичні обстеження посівів і в разі перевищення порогу економічної шкідливості. За температури повітря не нижче плюс 12ºС необхідне проведення заходів по знищенню фітофагів шляхом крайових або суцільних обробітків посівів дозволеними інсектицидами», — відзначають спеціалісти.

Нагадуючи, що головне в боротьбі проти стеблового прихованохоботника — не запізнитися з обробками і провести їх до відкладання яєць, яке розпочинається приблизно через 10-15 днів після початку заселення жуками посівів та їх живлення. Обробітки слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.

Читати по темі: Топ-6 найпотужніших шкідників ріпаку