10 квітня 2019, 09:25, Урожай

На полях сформувалися оптимальні запаси продуктивної вологи

Загалом кінець третьої декади березня — початок першої декади квітня характеризувалися нестійкою погодою з коливаннями нічних і денних температур повітря, повідомляє ukragroconsult.com.

«В останні п’ять днів березня при переміщенні холодного циклону територією України відбулося суттєве похолодання зі зниженням середньої добової температури повітря до показників на 1-4°С нижче норми. Переміщення циклону супроводжувалося опадами у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу. На території західних, північних, місцями центральних і східних областей утворився і деякий час зберігався сніговий покрив висотою 1-12 см. В останні дні березня температура повітря знову підвищилася», — йдеться в повідомленні.

АгроПогода на 10 квітня

Опади різної кількості та інтенсивності у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу відзначалися майже на всій території країни.

Тим часом зволоження метрового шару ґрунту під озимими культурами на більшій частині території країни було оптимальним (121-160 мм і більше). В цілому стан посівів озимих зернових культур в даний час є хорошим і задовільним, більше 92% площ перебуває в доброму стані.