9 квітня 2019, 12:35, ЗЗР

Cтворено Міжвідомчу робочу групу для удосконалення законодавства у сфері ЗЗР

Про це повідомляють в прес-службі Мінагрополітики.

Зазначається, що до складу робочої групи увійшли представники 26 організацій, серед яких як державні установи, так і бізнес-асоціації та міжнародні проекти. Основними завданнями робочої групи є підготовка пропозицій стосовно удосконалення законодавства щодо життєвого циклу засобів захисту рослин в Україні, зокрема, з питань державних випробувань та державної реєстрації, ввезення та продажу, зберігання та застосування засобів захисту рослин, поводження з використаною тарою та утилізації непридатних препаратів.

«Створення відповідної Міжвідомчої робочої групи — це можливість об’єднати зусилля усіх учасників задля вирішення актуальних та гострих питань, пов’язаних із обігом засобів захисту рослин в Україні. Створення дієвого механізму простежуваності обігу ЗЗР, посилення державного контролю і  відповідальності учасників ринку сприятиме захисту як фермерів, так і споживачів, а також сталому розвитку сільського господарства», — прокоментувала в.о. Міністра Ольга Трофімцева.

Вона додала, що серед проблем, які будуть порушуватись під час засідань робочої групи, також є питання обробки ЗЗР продукції рослинництва та захист бджіл від застосування пестицидів. Зазначається, що робоча група є консультативно-дорадчим органом Мінагрополітики, який бере участь у формуванні національної політики у сфері захисту рослин (ЗЗР) в Україні.