2 березня 2017, 11:13, Посівна

На Миколаївщині вже посіяли коріандр

Про секрети посіву коріандру та перспективу цієї культури SuperAgronom.com розповів Дмитро Шевченко, агроном з Миколаївщини.

«Коріандру треба багато часу й вологи на проростання, тому стараються посіяти його першим, — ділиться досвідом агроном. — Я коли в Криму працював, то сіяли його ще в січні місяці, або й під зиму, як тільки землю морозом прихватить. Заморозків він так не боїться. Зате навесні насіння швидко зійде і урожай буде кращий. Знаю, що у нас коріандр почали сіяти ще по мерзлому ґрунту в середині лютого і закінчили до початку березня».

За словами Дмитра Шевченка, в Миколаївській області агрономи вирощують коріандр не так масово, як в Криму, але перспективи у культури є. Урожайність його навіть без зрошення минулого року складала 12-15 ц/га, а ціна сягала 8-10 тис. грн/т і більше.

Головна проблема при вирощуванні коріандру — забур'яненість полів. Під посів треба вибирати найбільш чисті поля, бо специфічних гербіцидів для коріандру в Україні немає, а забур'яненість різко знижує кількість і якість урожаю.