4 квітня 2019, 14:30, Посівна

Вінниччина робить ставку на вирощування сої

За словами Валентини Кирилюк, заступника керівника обласного департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, порівняно з минулорічним показником, площі посіві сої заплановано розшити на 16%, пише golos.com.ua.

«Натомість аграрії планують скоротити посіви соняшнику, а також цукрових буряків, бо ціна на цукор впала. Щоб забезпечити баланс посівних площ, збільшать вирощування сої. Це пояснюється зростанням попиту на цю культуру. Та й прибуткова вона. До того ж соя — найкращий попередник під кукурудзу, площі під якою в області мають намір також значно збільшити», — розповіла посадовець.

АгроЕкспедиція Соя
Читати по темі

Наразі на полях області наближається до завершення сівба ярих зернових ранньої групи — пшениці, ячменю, гороху, вівса. Паралельно розпочато посівну соняшнику та цукрових буряків.

Невеликі дощі та сніг, що випали минулого тижня, частково завадили техніці вийти вчасно у поля, втім у ґрунті додалося вологи, необхідної для гарних сходів зернових.

Детальніше за ходом проведення весняної посівної в розрізі областей та загалом по країні дізнавайтесь з інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2018/19».