2 квітня 2019, 15:20, Посівна

Посівна площа сільгоспкультур на Луганщині складе понад 800 тис. га

За даними відомства, ярими зерновими культурами у поточному сезоні планується засіяти близько 123 тис. га, під технічні культури відведено 365 тис. га площ.

За результатами осінньої посівної в сільгосппідприємствах та одноосібних господарствах області під урожай 2019 року фактично посіяно 281 тис. га озимих зернових культур, що на 2 тис. га більше, ніж у минулому році. Крім того, озимого ріпаку посіяно 5,7 тис. га.

Станом на звітну дату підживлення озимих культур на зерно проведено на площі 99,5 тис. га. Результати моніторингу стану рослин свідчить, що в доброму та задовільному стані перебуває понад 84% посівів.

«Цього року аграрії Луганщини мають достатнє ресурсне забезпечення для проведення сівби ярих зернових культур в оптимальні терміни та за дотриманням усіх технологічних вимог», — відзвітувала Любов Безкоровайна, заступник директора Департаменту АПР Луганської ОДА.

Детальніше за ходом проведення весняної посівної в розрізі областей та загалом по країні дізнавайтесь з інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2018/19».