29 березня 2019, 13:30, Технології

Професія оператора агродрона набирає популярності в Китаї

Все більше робітників в Китаї повертаються в сільську місцевість і замість того, щоб вручну садити рис та інші культури, вони опановують професію оператора агродрона, пише hightech.plus.

Майже 300 млн жителів Китаю — робочі мігранти, які покинули домівки в пошуках заробітку. Зазвичай це жителі сільської місцевості, які шукаю роботу у великих містах.

Вихід людей із сіл створює проблеми для сільського господарства Китаю. Все частіше фермери похилого віку змушені здавати в оренду, або продавати свої землі великим агрокомпаніям. Другі у свою чергу використовують сучасні технології, наприклад, розприскування пестицидів і внесення добрив за допомогою дронів. Завдяки зростанню популярності сільськогосподарських безпілотників технічні компанії нарощують їх розробку і виробництво.

Поширення дронів змушує агрокомпанії шукати людей, здатних ними управляти. І на цю роль все частіше претендують робочі мігранти. Пройшовши короткий курс навчання, вони приступають до обробки полів за допомогою безпілотників. По мірках Китаю така робота приносить хороший прибуток.