26 березня 2019, 20:11, Україна

Олексія Сергієнка звільнено з посади головного агронома МХП (Оновлено)

27 березня

Агроіндустріальний холдинг «Миронівський Хлібопродукт» (МХП) прокоментував звільнення головного агронома компанії Олексія Сергієнка.

«МХП у своїй діяльності дотримується політики «нульової толерантності» до будь-яких порушень законодавства та внутрішніх нормативних документів. Таким чином, компанія сприяє підвищенню прозорості бізнесу в Україні, захисту інтересів акціонерів, ділових партнерів та співробітників від проявів корупції та пов’язаних з нею загроз; здійснює профілактику шахрайства і корупційних правопорушень в діяльності своїх працівників», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають в МХП, антикорупційні документи та ініціативи обговорюються на рівні Ради Директорів компанії.

«Керівництво холдингу вважає недопустимим недотримання комплаєнсу і особливо замовчування інформації щодо фінансових корупційних схем. Слідуючи принципам ведення чесного та прозорого бізнесу ми хочемо, щоб агроринок та наші стейкхолдери були проінформовані про порушення, які виникають навіть у великих компаніях. Вчора, 26 березня, було звільнено Олексія Сергієнка з посади головного агронома за зловживання службовим становищем з метою отримання особистої фінансової вигоди. Такі порушення можуть не тільки завдати збитків компанії, але і нести репутаційні ризики, а також шкоду існуючим чи потенційним партнерам», — прокоментувала Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП.

У свою чергу Олексій Сергієнко вважає новини про його звільнення з МХП та фінансові махінації фейковими та проплаченими.

«Почитайте відгуки людей, агрономів, які вважають інакше. Я агроном високого рівня і ніколи на фейкові новини не реагував. Я багато зробив для України і для холдингів в яких працював агрономом, ніколи не допускав проколів, використовував кращі технології, які приносили компаніям прибуток», — прокоментував ситуацію Олексій Сергієнко.

26 березня

«Олексій Сергієнко був викритий у неправомірних діях, які спричинили фінансові та репутаційні збитки компанії. Багато років, працюючи в компанії, він мав авторитет висококваліфікованого фахівця і міг лобіювати інтереси контрагентів, застосовуючи для цього різні схеми та отримуючи фінансову вигоду», — йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що під час тендеру служба безпеки повідомила, про можливі збитки у розмірі 116 тис. доларів.

«Перевірка на поліграфі не спростувала, а навпаки, підтвердила підозри щодо зловживання службовим становищем головного агронома МХП. Олексій Сергієнко був звільнений з посади 26 березня 2019 року», — прокоментували в МХП.

У компанії повідомили, що через непрофесійні дії Олексія Сергієнка МХП також завдано репутаційної шкоди на ринку, оскільки доступ компаній-постачальників до участі в тендерах штучно обмежувався.